Vesti

UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE ZAUZELI 3.MESTO NA KONKURSU ZA VIDEO RAZGLEDNICU SVOG GRADA

    Na takmičenju koje je organizovalo Stručno veće profesora stranih jezika Gimnazije „Takovski ustanak“u Gornjem Milanovcu učestvovali su i učenici Tehničke škole u Ivanjici i ostvarili veoma zapažen rezultat.

    Naime,zadatak takmičenja bio je da timovi koje čini 3-5 učenika sa svojim nastavnikom-mentorom osmisle trominutni video i snime ga na stranom jeziku koji uče u školi.Trebalo je da u videu na što bolji način predstave turističke potencijale svog grada zamišljenim posetiocima iz inostranstva.Zadatak je bio otežan time što su učenici za svaki jezik dobijali osam zadatih reči koje su morali da upotrebe pravilno i u smislenom kontekstu.Konkurs je trajao do 20.11.2018. i bio je organizovan za sve srednje škole u Okrugu.Do predviđenog roka radove su poslala 52 učenika.Javno prikazivanje video razglednica održano je 25.12. u Gimnaziji „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu( zvanični izveštaj i rezultati objavljeni su 4.januara 2019.).Tom prilikom proglašeni su i pobednici u dve kategorije-prvi strani jezik(engleski jezik) i drugi strani jezik(nemački/francuski jezik).Među pobednicima i nagrađenim radovima našla se i video razglednica Ivanjice koju su za ovo takmičenje uradili učenici Tehničke škole-Miodrag Milošević,Jovana Parezanović,Igor Šuluburić(odeljenje IV-5 turistički tehničari) i Bogdan Zlatić(odeljenje  II-1-mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje) sa svojim mentorom nastavnikom engleskog jezika Milicom Bošković.Tim se potrudio da razglednicom obuhvati prirodne lepote,kulturno-istorijske spomenike,sportske i kulturne manifestacije i dr. kako bi pomenuo sve segmente iz života grada kojima Ivanjica može da se ponosi.

     Rezultat učenika Tehničke škole utoliko je značajniji ako se ima u vidu da su svi ostali nagrađeni učenici bili timovi koji dolaze iz  Gimnazija(Kraljevo i Gornji Milanovac).

     Osim samog rezultata,značajno je i što su učešćem u ovom takmičenju učenici  sa svojim mentorom bili deo projekta u okviru koncepta projektne nastave koji se već nekoliko godina razvija i podstiče ,kako u Gimnaziji u Gornjem Milanovcu,tako i od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije.

      Link za video:

Welcome to Ivanjica!

О Аутору

Financ