Udruženje nastavnika engleskog jezika (ELTA) objavilo je početkom marta konkurs za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije.Tema je bila „Nasilje u školama-NE u mojoj školi“,a učenici su mogli da naprave poster,prezentaciju(do dvadeset slajdova) ili video snimak(u trajanju do dva minuta).

Predmetnom nastavniku ,profesorki engleskog jezika Milici Bošković radove je predalo sedam učenika.Svi su turistički tehničari,učenici odeljenja I-4 i II-5 Tehničke škole u Ivanjici.Prijavljivanje radova trajalo je do 31.marta,a potom je komisija Udruženja ELTA od 1-10.aprila odabrala najbolje radove od svih koji su pristigli na konkurs.Učestvovalo je 350 učenika iz cele Srbije,a stiglo je 78 radova.

U finalu se našlo 29 radova,a među njima je i poster učenica II-5 -Sare i Sofije Tankosić,Ane Zečević i Milijane Jakovljević.U finalu se našlo samo osam srednjih škola iz cele Srbije,a samo još jedna Tehnička škola(iz Novog Sada),što rezultat ovih učenica čini još zapaženijim.

Od 12-23.aprila na fejsbuk profilu udruženja ELTA prikazani su svi radovi koji su u finalu jer će se putem glasanja odrediti pobednici tj.radovi koji će zauzeti prva tri mesta i osvojiti glavne nagrade.Svako ko želi može da glasa samo jednom tj.za samo jedan rad.

Verujemo da će veliki broj sugrađana želeti da podrži predstavnice Ivanjice na ovom takmičenju i nadamo se novim uspesima učenika Tehničke škole.

О Аутору

Financ