Aktuelnosti Vesti

„Više od festivala“ – Nušićijada 2022 program

Фестивал хумора, културе и забаве, ивањичка Нушићијада, ове године биће одржана од 25. до 28. августа под слоганом ’’Више од фестивала’’. Бројним изложбама, трибинама, књижевним вечерима, перформансима али и чувеном шаљивом утакмицом биће обележено 45 година од снимања серије ’’Више од игре’’ у Ивањици. Овом српском варошицом поново ће дефиловати свет одевен у костиме с краја 19. и почетка 20.века у част нашег познатог писца и комедиографа Бранислава Нушића.

Увод у овогодишњи фестивал је дан пре званичног отварања, 25. август, када ће у Дому културе бити одржана Свечана академија, додељена признања заслужним појединцима, глумцима и институцијама и уједно обележен јубилеј ФК ’’Јавор’’, 110 година постојања. Публици ће се поклонити глумци позоришта Славија у представи ’’Комедија забуне’’, Нрадног пожоришта из Београда, које ће по делу Бранислава Нушића одиграти представу ’’Власт’’, Аматерског позоришта из Ивањице у извођењу комада “Свиња“ и ПРКОС театра Инат у позоришној представи ’’Госпођа министарка’’.

Добродошлицу Нушићвцима у посебном, аутентичном амбијенту бине „Округло па на ћоше’“ пожелеће хумориста Неша Бриџис, док ће им вечерње часове улепшати познати глумац, Небојша Миловановић.

У музичком делу програма наступаће група „Кербер“, љубитељи музике осамдесетих година уживаће у спектакуларном наступу ’’Аба реал трибуте банд-а’’ док ће ’’Ацапелла група ФАМОС’’ донети иновативни звук препознатљивих домаћих и страних хитова. Весело, у духу чаршије, госте ће забавити Дејан Петровић и Биг Бенд а посебну врсту џеза у град Нушићијаде донеће ’’Белеграде диxиеланд орцхестра’’. Велика концертна сцена резервисана је за „Небо изнад нас“ и Тонија Цетинског као и незаборавне хитове Хариса Џиновића.

Посебна и веома значајна целина фестивала је Дечија сцена која ће окупити многобројне извођаче, глумце, музичаре, цртаче, аниматоре, а ове године организатори су за најмлађе припремили и мноштво изненађења.

Већ традиционално у улози Бранислава Нушића, глумац Милан Милосављевић на свечаном отварању Нушићијаде преузеће кључева града и прогласити тродневни режим живљења мале српске вароши.

Комплетан програм можете погледати ОВДЕ

О Аутору

WEB MASTER