Aktuelnosti Vesti

„Više od festivala“ – Nušićijada 2022 program

Festival humora, kulture i zabave, ivanjička Nušićijada, ove godine biće održana od 25. do 28. avgusta pod sloganom ’’Više od festivala’’. Brojnim izložbama, tribinama, književnim večerima, performansima ali i čuvenom šaljivom utakmicom biće obeleženo 45 godina od snimanja serije ’’Više od igre’’ u Ivanjici. Ovom srpskom varošicom ponovo će defilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20.veka u čast našeg poznatog pisca i komediografa Branislava Nušića.

Uvod u ovogodišnji festival je dan pre zvaničnog otvaranja, 25. avgust, kada će u Domu kulture biti održana Svečana akademija, dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima, glumcima i institucijama i ujedno obeležen jubilej FK ’’Javor’’, 110 godina postojanja. Publici će se pokloniti glumci pozorišta Slavija u predstavi ’’Komedija zabune’’, Nradnog požorišta iz Beograda, koje će po delu Branislava Nušića odigrati predstavu ’’Vlast’’, Amaterskog pozorišta iz Ivanjice u izvođenju komada “Svinja“ i PRKOS teatra Inat u pozorišnoj predstavi ’’Gospođa ministarka’’.

Dobrodošlicu Nušićvcima u posebnom, autentičnom ambijentu bine „Okruglo pa na ćoše’“ poželeće humorista Neša Bridžis, dok će im večernje časove ulepšati poznati glumac, Nebojša Milovanović.

U muzičkom delu programa nastupaće grupa „Kerber“, ljubitelji muzike osamdesetih godina uživaće u spektakularnom nastupu ’’Aba real tribute band-a’’ dok će ’’Acapella grupa FAMOS’’ doneti inovativni zvuk prepoznatljivih domaćih i stranih hitova. Veselo, u duhu čaršije, goste će zabaviti Dejan Petrović i Big Bend a posebnu vrstu džeza u grad Nušićijade doneće ’’Belegrade dixieland orchestra’’. Velika koncertna scena rezervisana je za „Nebo iznad nas“ i Tonija Cetinskog kao i nezaboravne hitove Harisa Džinovića.

Posebna i veoma značajna celina festivala je Dečija scena koja će okupiti mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače, animatore, a ove godine organizatori su za najmlađe pripremili i mnoštvo iznenađenja.

Već tradicionalno u ulozi Branislava Nušića, glumac Milan Milosavljević na svečanom otvaranju Nušićijade preuzeće ključeva grada i proglasiti trodnevni režim življenja male srpske varoši.

Kompletan program možete pogledati OVDE

О Аутору

WEB MASTER