Aktuelnosti Vesti

Za dan žena, ruža i sopstveni biznis

Simbolično, na Dan žena, predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović, potpisao je ugovore sa petnaest dama kojima su u okviru projekta ‘’Žena i matica-lideri društva’’ podeljene košnice a do juna uručiće im i rojeve pčela. Cilj projekta je započinjanje sopstvenog biznisa žena iz ruralnih područja ivanjičke opštine.

Projekat „Žena i matica – lideri društva“, finansiran je od strane Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES u iznosu od 1.700.000 dinara , a sufinansiran od opština Ivanjica sa 550.000 dinara.

 

Danas smo podelili  po 10 košnice za 15 žena ali to nije kraj projekta jer će uskoro biti novih dodela. Cilj je da podstaknemo razvijanje  vašeg sopstvenog biznisa i u tom tom smeru vam želim puno uspeha u radu.-rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović u obraćanju ženama tokom potpisivanja ugovora.

Ugovorom žene su obavezane  da dve godine ne otuđe košnice a  nakon dobijanja rojeva u najbližoj veterinarskoj stanici izvrše registraciju. Takođe, u narednih sedam dana moraju postati  članovi Udruženja pčelara Ivanjica.

Žene bi trebale što više da se uključuju kada je reč o poljoprivredi i preduzetništvu. Kada sam ostala bez posla nisam klonula duhom. Krenula sam sa zasadom malina, pa kupina a ove košnice omogućiće mi da dalje razvijam posao. Nadam se da ću uskoro proširiti pčelinjak jer imam sada odličnu polaznu osnovu.-rekla je Mirjana.

 

Izvor: Infoliga

О Аутору

Financ