Vesti

Završen osmi Konkurs za najlepšu dečiju pesmu

Na osmi  „Konkurs za najlepšu dečiju pesmu“ Doma kulture iz Ivanjice , raspisan 2017.godine prispelo je 216  pesama od  učenika  osam  ivanjičkih  osnovnih škola, što je za 40 pesama više nego prošle godine. Osnovci od  1-4 razreda napisali su 117 pesama a osnovci od 5-8 razreda 99 pesama.

Najviše pesama stiglo je iz  O.Š. „Sreten Lazarević“ iz Prilika, 70 pesama, iz OŠ „Milinko Kušić“ Ivanjica 33 pesme gde su   zastupljena  i izdvojena odeljenja Bukovica i Raščići , iz OŠ „Kirilo Savić“ Ivanjica  44 pesme gde je zastupljeno i izdvojeno odeljenje Luke. OŠ „Prof.dr. Nedeljko Košanin“ Devići poslala je 32 pesme gde su zastpljena  izdvojena odeljenja Pridvorica,Veljovići i Brusnik,  OŠ „Mićo Matović“ Katići  učestvuje sa  14 pesama sa izdvojenim odeljenjima Močioci i  Ravna gora, OŠ „Vučić Veličković“ Međurečje 12 pesama, OŠ „Major Ilić“ Kušići 6 pesama i iz OŠ „Svetozar Marković“ Kovilje  pristiglo 5 pesama.

U svojim prvim i nesigurnim koračićima ili već ozbiljnijim koracima ka svetu poezije, osnovci su manje ili više uspelim stihovima i rimama, kao i prethodnih godina ispisivali svoje radosti, tugu, snove,promišljanja o svetu, o dragim osobama i prijateljima, prirodnim pojavama, zavičaju i školi, i naravno o simpatijama i prvim ljubavima

Prispele radove pregledaće  selektor konkursa, profesor srpskog jezika i književnosti u penziji, Milivoje Trnavac, i  izabrati  najbolje koje će biti nagrađene i pesme koje će ući u zbornik „Pupoljci“.

Posebno nas raduje broj pesama koji se iz godine u godinu povećava  i sve  brojnije učešće učenika seoskih škola sa svojim izdvojenim odeljenjnjima koji su na vrlo maštovit način izrazili svoj pesnički talenat.

О Аутору

Financ