Vesti

Završena izgradnja Dijaliznog centra u Ivanjici

Predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović, u okviru svojih redovnih aktivnosti obišao je novoizgrađeni Centar za dijalizu u krugu ivanjičkog Doma zdravlja. Konkretan povod bio je završetak građevinsko-zanatskih radova na ovom veoma važnom objektu, koji će puštanjem u rad obezbediti kvalitetan medicinski tretman za oko dvadesetak ovdašnjih bolesnika, koji su prethodnih godina na dijalizu tri puta sedmično odlazili u čačansku bolnicu.

Prema Lazovićevim rečima, ukupna korisna površina Dijaliznog centra je 325 metara kvadratnih, a narednih dana će uslediti i tehnički prijem objekta.

„Izuzetno smo zadovoljni standardom i kvalitetom izvedenih radova, čime su stvoreni svi preduslovi za montažu neophodne medicinske opreme, koju nam je doniralo Ministarstvo zdravlja republike Srbije. Njena instalacija planirana je za mart mesec, a samo otvaranje centra za kraj marta ili početak aprila. Ova ustanova biće od ogromnog značaja za čitavu Ivanjicu, a posebno za korisnike njenih usluga“, kaže za portal InfoLIGa predsednik opštine Zoran lazović.

Vrednost izvedenih radova je 23,6 milona dinara, a kompletna suma izvođaču radova, Zanatskoj zadruzi „CPM“ iz Užica, isplaćena je krajem prošle godine iz budžeta opštine.

Inače, Dom zdravlja u Ivanjici će prema rečima predsednika opštine, tokom februara od Ministarstva zdravlja dobiti i dva savremena terenska medicinska vozila sa pogonom na sva četiri točka. Time će se značajno unaprediti kvalitet pružanja usluga ove zdravstvene ustanove pacijentima iz seoskog područja.

О Аутору

Financ