Актуелности Вести

Ивањица добила Видиковац у Кушићима

Туристичка организација општине Ивањица у сарадњи са Туристичком организацијом регије Западна Србија је реализовала пројекат „Изградња и опремање видиковаца у туристичкој регији Западна Србија“.

Средства су одобрена конкурсом из „Програма распореда и коришћења субвенција и дотација намењених за пројекте развоја туризма у 2016. години који је расписало Министарства трговине туризма и телекомуникација Републике Србија.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација финансирало је реализацију пројекта у износу од 6.000.000 динара, а за изградњу и опремање видиковаца на десет локација: Ариље, Пожега, Сјеница, Бајина Башта, Косјерић, Пријепоље, Златар,, Ужице, Златибор и Ивањица, као и набавку четири панорамска двогледа- у Ужицу, Златибору, Бајиној Башти и Сјеници.

Туристичка организација Регије западне Србије реализује пројекат изградње и опремања десет видиковаца. Реч је о видиковцима Велико Забучје Ужице, Ивањица, Клокоч Ариље, спомен парк Петра Лековића Пожега, Козомор Косјерић, Вјетренички крш Златар Нова Варош, Соколица Пријепоље, Орловиште Сјеница и Градина Чајетина. Овај пројекат финансира Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије у износу од шест милиона динара са циљем да додатно обогате квалитет у туристичкој понуди овог краја.
Један такав видиковац изграђен је на Кушићима. Његова вредност је 1.254.000 динара, од чега је учешће локалне самоуправе износило 385.460 динара.
-Видиковац је постављен на пропланку изнад центра Кушића. Реч је о веома лепом и корисном објекту који ће након постављања столова и клупа моћи да угости групе до 40 туриста. Са овог места пружа се несвакидањи поглед на природна богатсва краја, планине Мучањ и Јавор. При одабиру локације за изградњу видиковца руководили смо се чињеницомда су Кушићи омиљено место турста из свих крајева Србије са посебно погодном климом и прелепим крајоликом.“, рекао је Радомир Лишанин, директор ТО Ивањица.

Укупна вредност пројекта за целу Србију  била је 6.781.699 динара, а разлику средстава од 781.699 динара обезбедиле су Туристичке организације које су у саставу ТО регије Западна Србија.

О Аутору

Financ