Вести

Ивањичани освојили друго и  треће место у категорији средњих основаца и похваљени на Окружној смотри рецитатора “Песниче народа мог“ у Горњем Милановцу!

 

Маша Шљивковић из Чачка (млађи узраст), Никола Перић Ииз Горњег Милановца (средњи узраст) и Софија Димитријевић из Чачка (старији узраст) представљаће Моравички округ у Ваљеву на завршној републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“.

Kултурни центар Горњи Милановац, у сарадњи са Савезом аматера Србије јуче  је  у гимназији „Таковски устанак“ у Горњем Милановцу организовао Окружно такмичење рецитатора, поводом Дана општине и двестатрогодишњице Таковског устанка. У три старосне категорије, наступили су најбољи рецитатори Чачка, Горњег Милановца, Ивањице и Лучана. Жири је оцењивао избор песме, акцентуацију и дикцију, природност, изражајност и сугестивност казивања.

У категорији млађих основаца најбоља је била Маша Шљивковић из Чачка, са песмом „Сунце“ Добрице Ерића, док је друго и треће место припало  Анђелији Стевановић из Горњег Милановца и Марти Крвавац из Чачка. Похвалу је добио Вељко Марковић из Лучана.

У категорији рецитатора од 5. до 8. разреда прво место припало је Николи Перићу  из Горњег Милановца, са песмом „Онамо амо“ Краља Николе Петровића Првог, док су друго и треће место заузеле Ивањичанке, Катарина Котуровић, ученица осмог разреда  и Милица Прокопијевић, ученица шестог разреда.

Одлуком жирија састављеног од професора српског језика и књижевности из Лучана, Чачка, Горњег Милановца и Ивањице коју је представљала Верица Костић, мастер српског језика и књижевности, Моравички округ на финалној смотри рецитатора представљаће и средњошколка Софија Јовановић из Чачка која је рецитовала песму „Крагујевац“. Божидар Томовић из Чачка заузео је друго а Наталија Петронијевић из Чачка треће место, док је похвала припала Петру Вранићу, гимназијалцу из Ивањице.

Републичка смотра рецитатора “Песниче народа мог“ биће одржана идућег месеца у Ваљеву.

О Аутору

Financ