Вести

Јубилеј ОШ “КИРИЛО САВИЋ“

Свечаном академијом у Дому културе у Ивањици обележен  је јубилеј  ОШ ’’Кирило Савић’’, двадесет година од првог школског звона. Уз пригодан културно-уметнички програм промовисана је и монографија о школи, приказан филм, а присутни су имали прилику да виде  и изложбу ликовних радова бивших ученика школе.

Директорка школе, Невенка Милошевић, у име колектива обратила се гостима истичући да је посебно радује чињеница што је година јубилеја школе уједно и једна од најуспешнијих када је реч о ученичким успесима.

Захваљујући бившим и садашњим ученицима за нашу школу чуло се не само у Србији већ широм света. Неки од њих су данас успешни доктори наука, економисти, правници, лекари, инжењери, радници, али пре свега добри људи. У овом тренутку школа броји 649 ученика рачунајући и издвојена одељења у Осоници, Лукама и Будожељи. Распоређени су у 33 разреда а настава је заступљена стручно и кабинетски, ради се тимски у пријатној и подстицајној атмосфери. Ми имамо јасну визију будућности, знамо који су нам циљеви и планови. Желимо безбедну школу за ученике, без насиља, уз уважавање сваког појединца и јасно поштовање правила. Желимо савремену и креативну школу која иде у корак са временом. Сигурни смо да најбоље године за ОШ ’’Кирило Савић’’ тек долазе. –рекла је директорка Милошевић.

Општина Ивањица у протеклој години обезбедила је значајне инвестиције у области школства о чему је, уз претходне честитке поводом јубилеја, говорио председник Зоран Лазовић.

У развој школства и образовања у нашој општини уложена су значајна средства захваљујући подршци Владе РС. За школу у Медјуречју обезбеђено 25 000 000 динара, такође за грејање спортске сале приличке основне школе инвестирано је 6 500 000 динара. Основној школи ’’Мајор Илић’’ у Кушићима одобрено је за реконструкцију 51 000 000 динара. Определили смо средства за рачунарску опрему потребну свим школама са нашег простора а што се тиче ОШ ’’Кирило Савић’’ која данас слави јубилеј, 7 500 000 динара уложено је за уређење партера и ограде а могу да потврдим да су обезбедјена средства у висини 82 000 000 динара за изградњу новог дечијег вртића у кругу ове школе. Преузећемо обавезу да до пролећа овој школи обезбедимо техничку документацију и употребну дозволу, коју након 20 година постојања још увеку немају. Све то условиће веће могућности за аплицирање код приступних фондова и даљи развој ове образовне установе.-закључио је Лазовић.

Представница Министарства просвете, науке и технолошког развоја, начелница сектора за предшколско и основно образовање, Славица Јашић, говорила је о активностима које тренутно спроводи ресорно министарство у циљу постизања што квалитетнијег система образовања у земљи.

Доносимо сет важних закона који ће се примењивати у школама и свим предшколским установама широм Србије. Бринемо о свакој школи и оним мањим које остају без ученика па ћемо их у неком моменту преточити у образовно васпитне центре где ће се одвијати живот када имамо једног и када имамо 100 ученика. Сарадња ОШ ’’Кирило Савић’’ и других образовних установа из овог краја са ресорним министарством је одлична о чему најбоље говори чињеница да је Центар за менаџмент крајем августа баш у Ивањици одржао семинар за 100 директора школа и предшколских установа.-казала је Славица Јашић.

Она је након тога уручила лап топ директорки црњевачке школе, Невенки Милошевић, као симболику подстицају даље дигитализације и увођењу информатике као обавезног предмета у школама.

ИЗВОР:ИНФОЛИГА

О Аутору

Financ