Вести

Обележавање 18 година од почетка НАТО агресије на СРЈ

Поводом обележавања 18 година од почетка НАТО агресије на СРЈ, Српски ратни ветерани општине Ивањица, Дом културе и Канцеларија за младе организују Академију у знак сећања на дане које не можемо и не смемо заборавити.
Пуних 11 недеља, односно 78 дана, трајала је даноноћна агресија бомбардовања наше територије . На мети агресора биле су болнице, фабрике, друмски и железнички мостови, аеродроми, ПТТ и телевизијски центри, радио телевизијски предајници, резиденциони објекти, амбасаде, објекти МУП-а и војске Југославије али и колоне народа у збегу и варошке четврти широм земље где ни близу није било војних објеката.
За 78 дана убијено је најмање 2.500, а рањено и повређено више од 12.500 људи. Погинуо је 1.031 припадник војске и српске полиције, а теже и лакше рањено око 6.000 цивила, међу њима 2.700 деце. Рањена су 5.173 војника и полицајца а укупна материјална штета процењена је на више десетина милијарди долара.
На Академији ће говорити ,председник Српских ратних ветерана Ивањице, Никола Милошевић и председника Скупштине Српских ратних ветерана, Милош Ћирковић уз учешће Градског хора Ивањице.

О Аутору

Financ