Вести

Одржана Летња школа бокса на Златибору

Боксери СК“МY ГYМ“Ивањица Анђела Костић и Урош Вељовић са тренером Драгомиром Мијаиловићем на Златибору на Европском првенству 1985. у Будимпешти и носилац Националног признања.

У организацији Боксерског савеза Србије на Златибору је организована Летња школа бокса за млађе категорије, која је била подељена у две групе полазника. Обука је трајала седам дана, а укупни број учесника је био 200.

Програм је водио Драган Васиљевић, председник Тренерске организације Србије, иначе освајач бронзане медаље

Учесници овог кампа имали су прилику да науче, односно усаврше основе бокса: гард, кретање, извођење удараца и основне комбинације боксерске технике, као и вежбе за развој моторичких способности значајних за бокс. Тренирали су два пута дневно, док су у између тренинга имали часове енглеског језика.

„Ово је будућност српског бокса, јер нови клинци који долазе, стасавају имаће све неопходне услове за правилан развој. Важно је да се што више клупских тренера активира, прође обуку и почне да акцентира школу бокса и моторику у клубовима, али и да васпитава децу са позитивним и универзалним вредностима. Наставићемо са акцијом кроз посете клубовима, додатним обукама тренера и поделом реквизита и опреме за тренинге. Заједнички циљ јесте да поново имамо освајаче европских, светских и олимпијских одличја“, рекао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Клупски тренери имали су семинар из теорије и боксерске праксе, као и педагогије спорта и исхране спортиста. Летња школа бокса део је великог пројекта Олимпијска школа бокса, који има за циљ да омасови бокс и популаризује га код деце и младих, али и да едукује тренере који ће стварати шампионе са препознатљивим српским стилом боксовања, али и помагати родитељима у васпитању деце.

О Аутору

Financ