Вести

Почела девета обновљена Нушићијада

Почела је девета обновљена Нушићијада. Ивањицом од данас па до недеље влада Нушић који је задужио кључеве града и прогласио тродневним режим живљења проткан културним догађајима, забавом, хумором и весељем.

Након шаљиве утакмице између љутих ривала Горње и Доње мале, параде костимираних грађана која ову малу чаршију визуелно и духовно враћа у време Нушића упутила се улицама града. Предвођена коњицом и кочијом у којој су осим великог и малог Нушича били и председник општине Зоран Лазовић као и државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Мирослав Кнежевић зауставила се испред бине ‘’Округло па на ћоше’’

Пре званичног отварања, присутни су уживали у наступу КУД-а „Дома културе“Ивањица.

Потом је проф.др. Снежана Штетић, председник Комисије за категоризацију и класификацију манифестација Србије, координатору фестивала, Момчилу Митровићу, уручила сертификат који Нушићијаду сврстава у прву категорију манифестационог туризма Србије.

Присутнима се, након тога, обратио Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација и истакао како је Нушићијада посебно значајна манифестација, за Ивањицу, али И целу Србију.

У духу фестивал поздравио је присутне -Ко вас јадом-ви њега Нушићијадом.

О Аутору

Financ