Вести

Смањење ризика и последица од елементарних непогода и других опасности у локалним заједницама

У оквиру реализације пројекта ДРР „СМАЊЕЊЕ РИЗИКА И ПОСЛЕДИЦА ОД ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА И ДРУГИХ ОПАСНОСТИ У ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА“ , који реализује Црвени крст Ивањица у сарадњи са ОШ “ Милинко Кушић“ од 19.03. одржава се квиз знања за ученике трећег разреда , који учествују у овом програму и који су похађали едукативне радионице из ове области. Циљ реализовања квиза је провера стечених знања и вештина током претходног радионичарског рада,кроз који смо их водили током целог првог полугодишта

Програмом едукације је обухваћено 100 ученика и до сада је дао изузетне резултате. Деца научила како да се суоче са различизим изазовима – од пожара у кући до земљотреса, поплаве или вулканске ерупције.

Програм је направио везу са реалним светом, кроз мултидисциплинарне лекције децу учи шта да ураде пре, током и након критичне ситуације и како да развију вештине важне за 21. век као што су решавање проблема, тимски рад, креативност, лидерство и комуникација.

ТЕМЕ КОЈЕ СУ СЕ РЕАЛИЗОВАЛЕ ТОКОМ РАДИОНИЧАРСКОГ РАДА
1. Интегрисани систем заштите и спасавања, улога Црвеног крста Србије у ИСЗиС
2. Општа безбедност
3. Заштита животне средине и климатске промене
4. Поплаве
5. Опасности у домаћинству
6. Пожари
7. Земљотреси
8. Клизишта и одрони
9. Вулкани;
10. Екстремни метеролошки услови на воденим површинама.
11. Безбедност на води;
12. Цунами, олује, град;
13. Физичка активност

Најуспешније ученике из свих одељења у априлу чека још један изазов – велико такмичење које ћемо организовати заједно и којим ћемо симулирати праву авантуру – тимско сналажење у решавању различитих критичних ситуација за које смо се заједно вежбали кроз игру и едукацију.

 

О Аутору

Financ