Вести

Свечано отворен надограђени спрат Гимназије Ивањица

Почетак школске године у ивањичкој Гимназији свечано је обележен отварањем новоизградјеног дела зграде у ком се налзи седам најсавременије опремљених кабинета, две припремне просторије, хемијска лабараторија, справарнице, мокри чворови, наставничка канцеларија, чајна кухиња… Симболично, врпцу су пресекли председник општине Ивањица, Зоран Лазовић, и ученице Љубица Чоловић носилац републичке дипломе за успех из области српског језика и Валентина Коларевић државна победница у етно певању.

Пре свега желео бих да се захвалим свима који су учествовали у овом пројекту и омогућили ученицима Гимназије одличне услове за рад и стицање знања. Ово је додатна енергија и мотивација, за мене као председника општине, да уложим максималне напоре како бисмо заједно истрајали у реализацији нових пројеката који ће подићи ниво образовања у нашем граду. Честитам директору Душку Парезановићу на умешности и способности исказаној током реализације пројекта, лично сам веома задовољан простором уређеним за гимназијалце по најсавременијим стандардима наставе. Имамо одличну сарадњу са Владом РС која нам је изузетно наклоњена што је показала конкретним и огромним улагањима претходних годину дана. Дугујемо им велику захвалност као и Министарству просвете због досадашњих значајних инвестиција у развој ивањичког школства. Поменућу да су у сарадњи са општином Ивањица инвестирали за школу ’’Вучић Величковић’’ у Међуречју преко 20 милиона динара, у ОШ ’’Мајор Илић’’ у Кушићима слило се више од 51 милион динара, такође за развој школства, уз подршку Министарства омладине и спорта, одобрено је 6,5 милиона динара намењених грејању у спортској хали, Министарство привреде инвестираће у нови вртић 82 миллиона динара, то су огромне инвестиције а сигуран сам да ће их у наредном периоду бити још. Ово што је у Гимназији урађено на један импозантан начин даје нам додатну енергију и обавезу да истрајемо у реализацији пројекта изградње спортске хале за коју треба обезбедити 137 милиона динара. –рекао је председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја преко Европске инвестиционе банке уложило је у надоградњу два нивоа Гимназије 30 милиона динара.

Током реализације пројекта ресорно министарство додатно је инвестирало опрему у вредности од 5 милиона динара, односи се на учила, рачунаре, намештај, опремање кабинета… Такође су испраћени и подржани сви додатни радови да би се обезбедио што бољи и квалитетнији простор за рад и напредак у образовању ученика. Општина Ивањица учествовала је у пројекту са неколико милиона динара, урађене су све дозволе потребне за реализацију пројекта, помогли су нам да опремимо поједине просторије и кабинете, тако да смо уз једну добру сарадњу дошли до сјајних резултата.-рекао је директор Гимназије, др Душко Парезановић.
ИЗВОР: ИНФОЛИГА

О Аутору

Financ