Вести

У Дому културе позоришни хумористички комад „НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ“

УТОРАК 12.ДЕЦЕМБАР У 20 ЧАСОВА

ПЛАВА САЛА ДОМ КУЛТУРЕ

ПОЗОРИШНИ ХУМОРИСТИЧКИ КОМАД

„НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ“

Копродукција Шабачког и Требињског позоришта.

Глумачка елипа: Иван Томашевић, Жељко Милошевић и  Анета Томашевић

     Полазећи од претпоставке „Нушић за сва времена“ комедија говори о томе да ли је писац за сва времена или смо ми остали заробљени за сва времена. Ништа нисмо научили…остали смо исти, са истим манама од времена Нушића па све до данас.

     „На почетку комедије Нушића затичемо пред нервним сломом. Данас када се сви декларативно залажу за права свега и свачега…хтели смо да видимо како би се Нушић данас изборио са нарушеним правима својих ликова: Антигона и Савке из Госпође министарке, Мице из Власти, Јеротија из Сумњивог лица, Живке министарке.. И како би они имали повратно дејство на свог писца- Нушића“…

   Нушић, у комедији због свих ових модерних дешавања, тражи помоћ психијатра али се испоставља да је овај луђи од његових ликова…јер је време у коме живимо вероватно луђе од оног у коме је Нушић живео.

     У комедији „НУШИЋЕВ ОПТИМАЛАН БРОЈ“ глумачка екипа се поиграва жанровима из Нушићевих комада наводећи публику на смех. Али чим се мало дубље зачепрка могу се открити  и поруке и коментари наше данашњице са свим типовима које срећемо код представника институција али и малих, на први поглед, безначајних људи.

…БАШ КАО КОД НУШИЋА…

Дођите да се насмејемо и опустимо!

О Аутору

Financ