Вести Култура

“ВИЛИНСКА ЗАВРЗЛАМА” најновији мини мјузикл за децу и детињасте

“ВИЛИНСКА ЗАВРЗЛАМА” – НАЈНОВИЈИ МИНИ МЈУЗИКЛ ЗА ДЕЦУ И ДЕТИЊАСТЕ
ЧЕТВРТАК 27.АПРИЛ У 11 И 12 ЧАСОВА
ВЕЛИКА САЛА ДОМА КУЛТУРЕ
Принц Милован и Принцеза Ана су, као и већина данашње деце, врло упућени и заинтересовани за модерну технологију ( игрице, телефони, таблети..) и када, у једном трену, остану без тога, покушавају да се забаве али констатују да су им све стандардне игре – досадне. Појављује се Куварица Мица која жели да их расположи причањем приче, али њена Црвенкапица је Жутокапица, бака живи у солитеру, Вук је бакин кум, тј. Мица зна да прави колаче и прича рецепте али не и бајке. Принц и принцеза, траже да додје њихова Дадиља Дада, медјутим, Даде нема. Све су претражили али су нашли само једну њену папучу. Помоћу Мице куварице, они крећу на невероватно путовање у потрагу за њом, путем маште.
На том путу, добију мапу од Виле Маштојле, помоћу које прелазе море и копно.
У свету маште, срећу Морнара Мику, маштовитог и забавног типа, као и његовог копненог пријатеља, озбиљног, Капетана Перу, затим страшног Лазу Цара олује, који ће им задавати “тешке” математичке задатке, Аждајицу Ждеравицу, Црвенкапицу која ће им испричати праву верзију приче о себи.
Да ли ће Морнар Мика успети да их превезе у папирном чамцу преко мора?
Да ли ће Капетан Пера, уз помоћ Ане и Милована, успети да се насмеје?
Да ли је Аждајица Ждеравица страшна, како је сви замишљају, или је ипак нежна?
Да ли ће им требати помоћ деце на том путу?
Да ли је целу заврзламу смислила Дадиља Дада, да би их потакла на маштање?
Кроз ову невероватну авантуру бићете ношени на крилима маште, музике, љубави и дечије разиграности свих актера.
Играју:
Куварица Мица: Моника Ромић
Вила Маштојла: Славица Љуји
Принц Милован: Никола Угриновић
Принцеза Ана: Јована Младеновић
Дадиља Дада, Морнар Мика, Капетан Пера: Урош Милојевић
Гласови из оффа:
Лаза Цар олује
Аждајица Ждеравица
Црвенкапица
Беатбоxер: Филип Марковић
Текст: Славица Љујић и Моника Ромић
Музика: Дејан Пејовиц – Пеја
Кореографија: Славица Љујић и Моника Ромић
Режија, костим и сцена: Моника Ромић
Реч аутора:
Едукација: Представа “Вилинска заврзлама” је настала као једна модерна бајка, са детаљима које деца препознају из свог окружења. Употребили смо машту као главну покретачку енергију деце, тј. овом представом их подстичемо да и сами буду креативни и маштовити – самим тим нема сценографије у представи. Такодје, представа је изузетно едукативна. Финим инструментима, смо се бавили мотивисањем деце да упознају себе као и да препознају своје квалитете и таленте, бавили смо се дечијим страховима и како да их превазиђу. Такође, приближавамо деци важност учења кроз живот и истичемо сестринско братску љубав,као и то да када смо сложни, тада смо и јаки – ” Заједно смо и лепши и јачи!

Интеракција: Кроз комуникацију глумаца и деце – представа је изузетно интеркативна, деца учествују, помажу да наши глумци пређу копно, море, рачунају са глумцима постављене задатке, праве им “ветар у ледја’ и укључени су у многа друга решења.

О Аутору

Financ