Актуелности Вести

За дан жена, ружа и сопствени бизнис

Симболично, на Дан жена, председник општине Ивањица Зоран Лазовић, потписао је уговоре са петнаест дама којима су у оквиру пројекта ‘’Жена и матица-лидери друштва’’ подељене кошнице а до јуна уручиће им и ројеве пчела. Циљ пројекта је започињање сопственог бизниса жена из руралних подручја ивањичке општине.

Пројекат „Жена и матица – лидери друштва“, финансиран је од стране Европске уније, Владе Швајцарске и Владе Републике Србије преко програма Европски ПРОГРЕС у износу од 1.700.000 динара , а суфинансиран од општина Ивањица са 550.000 динара.

 

Данас смо поделили  по 10 кошнице за 15 жена али то није крај пројекта јер ће ускоро бити нових додела. Циљ је да подстакнемо развијање  вашег сопственог бизниса и у том том смеру вам желим пуно успеха у раду.-рекао је председник општине Ивањица, Зоран Лазовић у обраћању женама током потписивања уговора.

Уговором жене су обавезане  да две године не отуђе кошнице а  након добијања ројева у најближој ветеринарској станици изврше регистрацију. Такође, у наредних седам дана морају постати  чланови Удружења пчелара Ивањица.

Жене би требале што више да се укључују када је реч о пољопривреди и предузетништву. Када сам остала без посла нисам клонула духом. Кренула сам са засадом малина, па купина а ове кошнице омогућиће ми да даље развијам посао. Надам се да ћу ускоро проширити пчелињак јер имам сада одличну полазну основу.-рекла је Мирјана.

 

Извор: Инфолига

О Аутору

Financ