Вести

Завршена замена магистралног цевовода од Нисове пумпе до Новог моста

Радници предузећа “СтабилПро” из Ужица последњих дана интензивно раде на постављању полиетиленских водоводних цеви на краку од НИС-ове бензинске станице до насеља Сађавац у дужини од 1.186 метара.

Овај посао вредан 18.000.000 динара део је велике инвестиције у оквиру које се мењају азбестноцементне цеви од фабрике за прераду воде на Лучкој Реци, до фабрике Јавор. Финансијска средства обезбеђују Републичка дирекција за воде и општина Ивањица, док је за један крак део новчаних средства издвојила и Европска унија и Влада Швајцарске преко Европског ПРОГРЕСА.

До сада су полиетиленске цеви ø 315 мм у више фаза постављене на потезу од моста на Лучкој Реци до Споменика револуције и од Зеленог венца до НИС-ове бензинске пумпе. Паралелно са овим профилом у земљу је положена и мања цев пресека 110 милиметара, за хидранте и секундарну мрежу за привреду и домаћинства.

“Завршетком изградње магистралног цевовода од фабрике воде на Лучкој реци до Јавора на Сађавцу, значајно ћемо унапредити и осигурати несметано снабдевање водом привреде и домаћинстава. Тиме се стичу услови да у наредном периоду потпуно избацимо азбестно-цементне цеви, које су у употреби од шездесетих и седамдесетих година прошлог века“, рекао ја за портал ИнфоЛИГА Владимир Бојановић, директор ЈКП „Ивањица“.

Укупна дужина магистралног цевовода који се пружа левом страном Моравице односно дуж улица Венијамина Маринковића и Милинка Кушића је 5 километара, а за наредни период за замену остаје само деоница кроз центар града и један краћи крак код моста на Лучкој Реци који треба да се споји са фабриком за прераду.

Полагање нових цеви од Споменика револуције до Зеленог венца, према свему судећи сачекаће реконструкцију пешачке зоне.

О Аутору

Financ