Vesti

17. FESTIVAL SRPSKE IZVORNE PESME U PRILIKAMA,“ PREOBRAŽENJE 2019”

     Poštovani čuvari narodnog blaga, zadovoljstvo nam je pozvati vas na  17. Festival srpske izvorne pesme koji se tradicionalno svake godine održava u Prilikama 17.avgusta, sa ciljem očuvanja tradicije, izvornog narodnog stvaralaštva  i kulturološkog identita Srbije.

     Festival je takmičarskog karaktera  i pevačke grupe nadmetaće  se za prvo, drugo i treće mesto u konkurenciji muških i konkurenciji ženskih grupa, pored toga žiri proglašava i najbolje soliste u kategoriji muških i ženskih grupa.

           Prijem grupa od 10-12  časova u OŠ „Sreten Lazarević“ u Prilikama, zatim sledi izvlačenje rednih brojeva po kojima će grupe nastupati, dizanje zastave uz himnu “Šta to radiš Maro“, zajedničko kolo, svečani defile, zajednički ručak i početak programa u 15 časova.

     U revijalnom delu nastupiće estradna zvezda Goca Lzarević i trubački orkestar Veljka Ostojića.

     Organizatori su: Dom kulture Ivanjica, Mesna zajednice Prilike, OŠ “Sreten Lazarević”, KUD  „Prilički Kiseljak“ i Turistička organizacija Ivanjica. Pokrovitelji manifestacije: Opština Ivanjica i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Dobrodošli u Prilike u subotu 17.avgusta!

О Аутору

Financ