Vesti

24. „Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije“

ПОЗИВ ДВОЈНИЧАРИМА И СВИРАЧИМА СТАРИХ ИНСТРУМЕНАТА

 У организацији Дома културе Ивањица, Месне заједнице Kушићи и ОШ “Мајор Илић” из Kушића, 23.јуна 2019.године  на Јавору (МЗ Kушићи)  код Ивањице одржаће се  24.  „Јаворски сабор двојничара и старих инструмената Србије“ .

     На планину Јавор сваке године у недељу пред Видовдан  долазе свирачи двојница и старих инструмената из свих крајева Србије како би показали своје умеће а такмичар који три пута за редом освоји прво место стиче звање „мајстор двојница“. Ово је једна од најстаријих манифестација у Србији а њен циљ је очување традиције, изворног народног стваралаштва и културолошког идентитета.

     Манифестација је такмичарског карактера а награде су  пехар за прво место на двојницама  у категорији млађих и старијих двојничара и пехар за прво место на старим инструментима у категорији млађих и старијих извођача. Остале награде су у виду диплома и захвалница, а сваке године стручни жири додели и посебне награде за младе таленте,перспективне младе извођаче, најмлађе ткмичаре и друге.

  Генерални покровитељ манифестације  је Општина Ивањица а манифестацију финансијски подржава Министарство културе и информисања Републике Србије.

     Позивају се сви заинтересовани за учешће на „Јаворском сабору двојничара и старих инструмената  Србије“, да се пријаве најкасније до 21. јуна,  Дому  културе у Ивањици, телефон: 032-661-087 , контакт особа Хаџи Снежана Златић.  Пријаве можете послати и мејлом на адресу:   hadzi.snezana@hotmail.com   или organizatorprograma@domkultureivanjica.rs

       Добродошли на 24.  Јаворски сабор двојничара и старих инструмената Србије!

                                                                                                            

                                                                                                     

                                                                                                      

О Аутору

Financ