Aktuelnosti

DOBRO DOŠLI NA IVANJICA TRAIL 2022 !

Tri planine, tri vrha, jedna trka. Golija, Javor i Mučanj
Ivanjica Trail 2022 obuhvata tri planinske trke, ULTRA TRAIL 66 km, GOLIJA RACE 32 km i MUČANJ RACE 34 km.

Trči se na tri različite planine:

GOLIJA, planina poznata kao najšumovitija planina Srbije, planina proglašena kao rezervat biosfere i pod zaštitom UNESKO-a… planina po kojoj se do sada nije trčalo. Najviša tačka Golije je Jankov kamen visok 1834 metara nadmorske visine (mnv), odakle će biti i start trke.

JAVOR planina je najlekovitija ekološka planina u Srbiji. Pored izuzetno čistog vazduha, naširoko je poznata po izuzetnim predelima i pejzažima. Najviši vrh, Vasilijin vrh nalazi se na 1512 mnv, preko koga će učesnici trke proći.

MUČANJ je planina koja se nalazi u blizini sela Katići. Najviša tačka planine Mučanj je Jerinin grad, sa nadmorskom visinom od 1534 m, na kojoj se ujedno nalazi i cilj. Sa planine se pruža nestvarno lep pogled na ceo Ivanjički kraj i okolne planine. U podnožju planine Mučanj izvire reka Veliki Rzav, jedna od najčistijih reka u Srbiji.

TRKE:
ULTRA TRAIL 66 km
GOLIJA RACE 32 km
MUČANJ RACE 34 km

  1. ULTRA TRAIL – 66 km, etapna dvodnevna trka 21.05. i 22.05 – jedinstvena u Srbiji, prelazi preko 3 najviša planinska vrha, na tri različite planine, GOLIJA – Jankov kamen 1833 mnv, Javor – Vasilijin vrh 1512 mnv i Mučanj – Jerinin grad 1534 mnv. Prva zvanična etapna trka u Srbiji, koja traje dva dana, sa obezbeđenim noćenjem u Kovilju uz dva topla obroka, kao i obrokom nakon završetka druge etape.

Start trke je sa najvišeg vrha Golije na 1833 mnv, trči se dobrim putem (seoskim, makadamom) bez „tehničkih deonica“… dobra, „brza staza“ se sa vrha Golije, u prvom delu spušta u podnožije planine Javor, do mesta Kovilje na 32 km od starta, koje se nalazi na 750 mnv. Negativna elevacija, od više od 1000 metara, fenomenalni predeli i vidici koje se prostiru na 3 strane sveta, pružaju nesvakidašnju priliku da uživate u spetakularnim predelima. Nakon dolaska u Kovilje, nakon 32 km, gde je i kraj prve etape u OŠ u Kovilju, čekaju vas obezbeđeni kreveti, sa mokrim čvorom, dva topla obroka (ručak i večera), osveženje u vidu vode i sokova, program i druženje. U neposrednoj blizini se i nalazi manastir Kovilje iz 13. veka koji možete posetiti.

Sutra ujutro 22.05. je start druge etape, koja vodi preko planine Javor i njenog najvišeg vrha, Vasilijin vrh i spomenika čuvenom Majoru Iliću, do planine Mučanj, gde je i cilj druge etape na najvišem vrhu te planine, Jerinin grad na 1534 mnv, odakle se pruža, možda i najlepši pogled u Srbiji.

Idealna prilika za one iskusnije za „dvodnevni trening“ na planinama na kojima su do sada retko imali prilike da budu, na velikim nadmorskim visinama, sa fenomenalnom prirodom, ali isto tako idealno i za sve one koji žele da uđu u magični svet ULTRA maratona.

Za sve učesnike Ultra traila, obezbeđen je besplatan autobuski prevoz iz Ivanjice do samog starta trke na vrhu Golije, kao i povratak sa Mučnja do Ivanjice. Obezbeđena su po tri obroka, prevoz ličnih stvari do baze u Kovilju (lične higijene, preobuke…)

Broj učesnika na ovoj trci je ograničen na 100 trkača.

LIMIT: 8 + 8 sati ( 8 sati prva etapa + 8 sati druga etapa )

Vremenski limiti za završetak trke su postavljeni tako da je staze moguće i prepešačiti u zadatom vremenu.

  1. GOLIJA RACE – 32 km, 21.05. – sigurno jedna od najbržih i najlepših planinskih trka u Srbiji u dužini od 32 km.

Start trke je sa vrha Golije na nadmorskoj visini od 1833 m. Staza se gotovo svom dužinom blago spušta do mesta Kovilje, gde se nalazi i cilj. Gotovo sve vreme, nestvarni pogled, na 3 strane sveta, koji se unedogled prostire preko cele Pešterske visoravni koju ćete gledati kao na dlanu, kao i pogled ka planini Javor i nestvarnu Goliju. U 32 km imaćete sjajnu priliku da vidite i upoznate i ovaj kraj Srbije, na jedinstven način. Staza vodi dobrim širokim seoskim putem, makadamom, nema šumskih prilaza, teškog uspinjanja i spuštanja, nema klasičnog planinarenja. Sve je pod nogu. Sjajna prilika kako za one iskusnije da stazu u ovoj dužini pređu u rekordnom roku, ali isto tako i idelana za sve one koji se još uvek nisu usudili da pređu ovoliku dužinu. Negativna elevacija od više od 1000 m, garantuje uživanje u spektakularnoj nedirnutoj prirodi.

Za sve učesnike Golija race obezbeđen je autobuski prevoz od Ivanjice do samog starta trke na vrhu Golije na 1833 mnv, kao i povratak autobusima istog dana, sa cilja u Kovilju do Ivanjice. Topli obrok, osveženje na cilju i prevoz ličnih stvari do cilja, zbog preobuke.

LIMIT TRKE je 8 sati

Vremenski limit za završetak trke je postavljen tako da je stazu moguće i prepešačiti u zadatom vremenu.

  1. MUČANJ RACE – 34 km, 22.05. – pravi planinski trail u dužini od 34 km sa visinskom razlikom od 1200 m.

Staza kreće iz podnožja planine Javor iz mesta Kovilje na nadmorskoj visini od 750 m, prvih 14 km ide preko vrha Javor 1512 mnv, odakle se pružaju nestvarni pogledi, sve do cilja na planini Mučanj na 1534 mnv. Staza gotovo svom dužinom ide dobrim seoskim i planinskim putevima, bez „tehničkih deonica“. Sjajna, idealna staza, za svakog ljubitelja trčanja u prirodi. Cilj je na najspektakularnijem mogućenm mestu u Srbiji. Na nestvarnom Mučnju, odakle se pruža nesvakidašnji pogled koji oduzima dah.

Za sve učesnike Mučanj race bezbeđen je besplatan prevoz od Ivanjice do starta trke u mestu Kovilje, kao i prevoz ličnih stvari do cilja, i povratak sa Mučnja do Ivanjice, obrok i osveženje na cilju.

LIMIT TRKE je 8 sati

Vremenski limit za završetak trke je postavljen tako da je stazu moguće i prepešačiti u zadatom vremenu.

STARTNI PAKET
ULTRA TRAIL

Finišerska medalja
Dry skin majica
Personalizovan startni broj
Sportska torba
Pokloni sponzora
GOLIJA RACE & MUČANJ RACE

Finišerska medalja
Dry skin majica
Personalizovan startni broj
Pokloni sponzora

KOTIZACIJA
ULTRA TRAIL

Od 21.01.2022. do 28.02.2022. – 3.200,00 din
Od 01.03.2022. do 30.04.2022. – 3.600,00 din
GOLIJA trka& MUČANJ trka

Od 21.01.2022. do 28.02.2022. – 2.000,00 din
Od 01.03.2022. do 30.04.2022. – 2.400,00 din

INSTRUKCIJE ZA UPLATU
Primalac: IC Trail
Adresa: Blagoja Parovića 1a, Beograd
Broj računa: 205-425238-21
Svrha uplate: Kotizacija za trku
Poziv na broj: Broj telefona učesnika

Za sve učesnike trka obezbeđeni su obroci, besplatan autobuski prevoz do starta i sa cilja trke iz i do Ivanjice, 4 okrepne stanice na Ultra trailu i po 2 okrepne stanice na Golija race I Mučanj race, lekarska služba koja će non stop biti prisutna uz trkače.

Za sve učesnike ULTRA traila, obezbeđeno je uveče i veliko iznenađenje, na kraju prve etape u mestu Kovilje.

О Аутору

Financ