Vesti

EKO KAMP 2018

U periodu od (16-19).08.2018. godine lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica u saradnji sa odredom izviđača „Ratko Sofijanić“ realizovala je „Eko kamp 2018“, na Goliji – Dajićko brdo, na prostoru Omladinskog kampa. Eko kamp je zvanično otvoren 16.08.2018. godine u 18časova obraćanjem koordinatora Kancelarije za mlade opštine Ivanjica, koji je poželeo dobrodošlicu mladim kamperima koji su pristigli iz 10-ak gradova Srbije. Tom prilikom učesnici kampa su detaljno upoznati sa sadržajem kampa, kao i sa pravilima ponašanja u istom. Na kampu je učestvovalo oko 100 mladih. Kroz čitav program mladi su imali priliku da nauče dosta o prirodi i zdravoj životnoj sredini sa akcentom na Park prirode „Golija“, kao i da nauče dosta o veštinama, igrama, pravilima i običajima u prirodi, kao i o svojoj bezbednosti u istoj. Mladi su takođe uživali u sportskim i kulturnim sadržajima na Kampu.
Prvi dan održano je i predavanje na temu „Park prirode – Golija“ kako bi se učesnici kampa upoznali sa mestom na kojem se kamp realizacije, a takođe i zbog promocije same Golije kao turističke destinacije.
Naredni dan počeo je sa realizacjom radne akcije uređivanja Gradskog parka koja je protekla uspešno sa dosta odrađenog posla. Učesnici Eko kampa 2018 su sa kamping mesta prevozom došli u Ivanjicu gde su učestvovali u farmanju kompletnog dela parka gde se nalaze sprave za decu. Dan je propraćen i sa sportskim sadržajima konkretno sa realizacijom takmičenja u Orijentiringu u samoj okolini Omladinskog kampa, gde su se mladi kroz igru upoznali sa okolinom kampa i naučili osnovna pravila orjentacije u prostoru. Najbolji su i nagrađeni. Prvi dan mladi učesnici kampa su završili uz muziku i logorsku vatru u okviru kampa.
Treći dan, kao najdinamičniji, bio je propraćen igrama bez granica na novoizgrađenom Avantura parku i u prostoru Omladinskog kampa. Ostatak dana posvećen je sportu na Tičar jezeru, starim sportskim disciplinama (kamen s ramena, nadvlačenje konopca,…), kao i takmičenju u malom fudbalu. U sve tri takmičarske igre (igre bez granica, sta, starim sportskim disciplinama, malon fudbalu) pobednici su u večernjim satima uz muzički program bili i nagrađeni peharima i drugim nagradama.
Poslednji dan pre samog zatvaranja organizovana je ekološka akcija u kojoj je sređeno kamp mesto uključujući i kompletan prostor „Omladinskog kampa“.
Kamp je zatvoren 19.08.2017. u 12:00 časova.
Zahvaljujemo se svim mladim ljudima koji su učestvovali u ovogodišenjem kampu kao i svim organizacijama i institucijama i komšijama na Dajićkom brdu koje su pomogle realizaciju aktivnosti na istom. Planiramo nastavak realizacije ovog događaja u narednom periodu sa još više posetilaca i drugih zanimljivih aktivnosti za mlade kako opštine Ivanjica tako i drugih opština/gradova u Srbiji, a i šire.

О Аутору

Financ