Vesti

Mališani dobili park na Mrkočevcu

U okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, koju sprovode SBB, United Group Fondacija i Total TV, doniran je park za decu u Ivanjici, u dvorištu dečijeg vrtića Zvončica na Mrkočevcu.
Donacijom parkova, kompanije žele da omoguće najmlađima da uživaju u druženju i igri na otvorenom. Pored prostora za igru, deci će na raspolaganju biti i novi tobogani, ljuljaške, klackalice i penjalice. Postavljene su klupe, kao i kante za smeće, kako bi površine za igru ostale čiste.
Povodom otvaranja parka, prisutnima je dobrodošlicu poželela Zorica Bošnjaković, koordinator United Group Fondacije, kao i Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica.
-U okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, sproveli smo akcije čišćenja u više od 20 gradova, želeći sopstvenim primerom da pokažemo kako je moguće živeti u lepšem i zdravijem okruženju. U okviru kampanje smo donirali parkove širom zemlje, jer želimo da najmlađim sugrađanima obezbedimo mesto za igru na otvorenom, ali i da nauče da prostor i mesta gde provode vreme održavaju čistim i ne bacaju đubre gde mu nije mesto. Na taj način će od malena imati ekolosku svest koju će moći da prenesu i na ostatak svog okruženja. Ivanjica je jedan od 16 gradova koji je zahvaljujuci donaciji UG, SBB-a i Total TV-a, obezbedio još jedan prostor za igru svojoj deci. Danas, nakon Ivanjice ćemo otvoriti i parkove u Arilju i Sevojnu. – izjavila je Zorica Bošnjaković, koordinator United Group Fondacije.
-Želim da se zahvalim kompaniji SBB, UG Fondaciji i Total TV-u na donaciji i dobroj volji, kao i na tome što predstavljaju kompanije koje imaju sluha za naše najmladje. Ovo je velika stvar za našu opštinu i u ime Ivanjice želim da se zahvalim na lepoj saradnji i očekujem da ćemo ubuduće raditi na sličnim projektima. – izjavio je Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica.
Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, pokrenuta je sa ciljem odgovornog ponašanja prema životnoj sredini. Podršku inicijativi dale su i ličnosti iz javnog života, koje su motivacionim porukama pozvale na promenu svesti svih nas.

opstina-1

О Аутору

Financ