Vesti

Pobednici konkursa “ Krv život znači“ na svečanom prijemu u Crvenom krstu Srbije

U četvrtak, 31. maja 2018. godine su u Crvenom krstu Srbije svečano uručene nagrada pobednicima ovogodišnjeg konkursa “Krv život znači”. Cilj konkursa je senzibilizacija dece i mladih za dobrovoljno, nenagrađeno i anonimno davanje krvi nakon napunjenih 18 godina, obezbeđivanje dovoljnih količina krvi u budućnosti i razvijanje osećanja solidarnosti među mladima. Pobednici dolaze iz 19 sredina i to iz Beograda (sa opština Stari grad, Rakovica, Savski venac, Palilula, Novi Beograd, Vračar, Čukarica) i iz Niša, Valjeva, Trstenika, Paraćina, Kovina, Bačke Palanke, Kanjiže, Kruševca, Boljevca, Aleksandrovca, Svilajnca i Ivanjice.
Omladinska terenska jedinica Crvenog krsta Ivanjica osvojila je prvu nagradu za kategoriju video spota. Nagrađenim učesnicima je čestitao predsednik Crvenog krsta Srbije profesor dr Dragan Radovanović.
Učenici su konkurisali u likovnoj, literarnoj formi i kratkom filmu na temu promocije dobrovoljnog davanja krvi dok su škole konkurisale brojem maturanata koji su dali krv na akciji u svojoj školi. Ove godine su u konkursu učestvovala 20.942 učenika iz 389 osnovnih i 172 srednje škole iz 92 sredine u Srbiji. Prvoplasirani pojedinci provešće deset dana u objektu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima u periodu od 26. jula do 4. avgusta ove godine zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Drugo i treće plasirani su nagrađeni vrednim štampanim izdanjima. Grupne nagrade su dodeljene školama, a nastavnici i mentori nagrađenih učenika dobili su uspomenu sa ove svečanosti. Svi radovi su dostupni i na gugl+ stranici „krv život znači“

 

О Аутору

Financ