Aktuelnosti Vesti

Postavljen kamen temeljac za vrtić u Crnjevu

U Crnjevu je danas zvanično položen kamen temeljac za izgradnju objekata novog vrtića u Ivanjici.

Predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović postavio je kamen temeljac za novi vrtić u Ivanjici, pozicioniran na severnoj strani dvorišta osnovne škole „Kirilo Savić“ u Crnjevu.

Kamen temeljac je postavljen u prisustvu predstavnika Lokalne samouprave opštine Ivanjica, direktorke predškolske ustanove „Bajka“ Ivanjica Vesne Nikolić, u čjoj je nadležositi i ovaj, četvrti po redu vaspitno-obrazovnoi objekta za najmlađe.Prisustvovali su i predstavnici osnovnih i srednjih škola sa područja Ivanjice, kao i ostalij javnih ustanova.

Radove prema potpisanom ugovoru sa investitorom – opštinom Ivanjica, izvodi preduzeće „Standard Invest Group“ i njegov podizvođač, preduzeće „Almaks Security Sistems“ iz Beograda. Ukupna vrednost investicije iznosi 77.102.000 dinara. Ministarstvo privrede Srbije je za ovu namenu izdvojilo 31.560.000, a opština Ivanjica iz svog budžeta 45.541.000 dinara. Rok za završetak građevinskih i građevinsko-zanatskih radova je četiri meseca istakao je predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović.

U svom sastavu novi objekat imaće podrum, prizemlje i jedan sprat.

U podrumskom delu objekta novog vrtića biće smeštena kotlarnica sa ostavom za pelet, prostorije za pranje, sušenje i peglanje veša, radni prostor, prihvatna kuhinja, služba za održavanje, sanitarni čvorovi i prostor za skladištenje čistog veša.

U okviru prizemlja predviđene su prostorije za četiri jaslene i vaspitne grupe, trpezariju, hol, trem, vetrobran, stepenište, prostor za prijem roditelja, zdravstveno odeljenje i sanitarni čvor.

Sprat vrtića posedovaće višenamenski prostor za zaposlene, didaktički materijal i literaturu, sobu za sastanke, osoblje i sekretara, hodnik, stepenišni prostor, ostavu i sanitarni čvor.

Glavni ulaz u vrtić biće sa južne strane, ali će pristup biti omogućen i sa severa odnosno iz ulice Druge proleterske brigade.

О Аутору

Financ