Aktuelnosti Vesti

Postavljen kamen temeljac za vrtić u Crnjevu

У Црњеву је данас званично положен камен темељац за изградњу објеката новог вртића у Ивањици.

Председник општине Ивањица Зоран Лазовић поставио је камен темељац за нови вртић у Ивањици, позициониран на северној страни дворишта основне школе „Кирило Савић“ у Црњеву.

Камен темељац је постављен у присуству представника Локалне самоуправе општине Ивањица, директорке предшколске установе „Бајка“ Ивањица Весне Николић, у чјој је надлежосити и овај, четврти по реду васпитно-образовнои објекта за најмлађе.Присуствовали су и представници основних и средњих школа са подручја Ивањице, као и осталиј јавних установа.

Радове према потписаном уговору са инвеститором – општином Ивањица, изводи предузеће „Стандард Инвест Гроуп“ и његов подизвођач, предузеће „Алмакс Сецуритy Системс“ из Београда. Укупна вредност инвестиције износи 77.102.000 динара. Министарство привреде Србије је за ову намену издвојило 31.560.000, а општина Ивањица из свог буџета 45.541.000 динара. Рок за завршетак грађевинских и грађевинско-занатских радова је четири месеца истакао је председник општине Ивањица Зоран Лазовић.

У свом саставу нови објекат имаће подрум, приземље и један спрат.

У подрумском делу објекта новог вртића биће смештена котларница са оставом за пелет, просторије за прање, сушење и пеглање веша, радни простор, прихватна кухиња, служба за одржавање, санитарни чворови и простор за складиштење чистог веша.

У оквиру приземља предвиђене су просторије за четири јаслене и васпитне групе, трпезарију, хол, трем, ветробран, степениште, простор за пријем родитеља, здравствено одељење и санитарни чвор.

Спрат вртића поседоваће вишенаменски простор за запослене, дидактички материјал и литературу, собу за састанке, особље и секретара, ходник, степенишни простор, оставу и санитарни чвор.

Главни улаз у вртић биће са јужне стране, али ће приступ бити омогућен и са севера односно из улице Друге пролетерске бригаде.

О Аутору

Financ