Vesti Kultura

PROMOCIJA KNJIGE „PEJZAŽI U OGLEDALIMA“

U ponedeljak  24.septembra sa početkom u 19 časova, u plavoj sali Doma kulture u Ivanjici održaće se promocija zbirke pesama „Pejzaži u ogledalima“ autorke Slovenke Marić.

     Zbirka pesama „Pejzaži u ogledalima“, izbor je njenih neobjavljenih pesama koje su nastale uglavnom u ranom periodu sedamdesetih i osamdesetih godina.

     Na promociji će govoriti Vesna Pešić iz izdavačke kuće „Pešić i sinovi“ i profesorka srpskog jezika i književnosti, master, Danijela Kovačević Mikić iz Čačka.

Slovenka Marić rođena je 1948. godine u zlatiborskom selu Ljubišu. Završila je gimnaziju i višu pedagošku školu u Užicu.Predavala je srpski jezik u školama na Goliji i u Ivanjici gde i sada živi.

     Objavila je zbirke pesama „Vreme iza nevidela“, Svitak Požega 1995, „Preobražavanje svetlosti“, Prosveta Beograd 1996, i „Zvono“ ART Užice 1999. Kao sakupljač i zapisivač narodne poezije priredila je i objavila 1997. zbirku narodnih lirskih pesam sa Golije „Kroz goru kroz zelenu“ u izdanju Doma kulture iz Ivanjice.

     Shodno svojoj struci proučavala je i istraživala poreklo, starost i razvoj srpskog jezika i pisma. Rezultate svog istraživanja objavila je u knjizi „Znaj svoj rod i jezik“ u izdanju Pešić i sinovi ,Beograd 2013.

Dobrodošli na promociju knjige „Pejzaži u ogledalima“!

О Аутору

Financ