Aktuelnosti

Potpisan ugovor o izgradnji novog vrtića

Ivanjica bi u naredna četiri meseca trebala da dobije novi objekat predviđen za dečiji vrtić. Četvrti po redu vaspitno-obrazovni objekat za najmlađe gradiće se u okviru dvorišta osnovne škole „Kirilo Savić“ u Crnjevu. Ugovor o izvođenju građevinskih i građevinsko-zanatskih radova pre nekoliko dana potpisala je opština Ivanjica sa izvođačem, preduzećem „Standard Invest Group“ i njegovim podizvođačem, firmom „Almaks Security Sistems“ iz Beograda.

Ukupna vrednost investicije iznosi 77.102.000 dinara. Ministarstvo privrede Srbije je za ovu namenu izdvojilo 31.560.000, a opština Ivanjica iz svog budžeta 45.541.000 dinara. Radovi bi trebali da počnu u narednih nekoliko dana, a rok za njihov završetak je četiri meseca.

Prema projektu, novi dećiji vrtić će u osnovi imati gabarit 19,42 x 25,42 metra. U svom sastavu imaće podrum, prizemlje i jedan sprat.

U podrumskom delu objekta novog vrtića biće smeštena kotlarnica sa ostavom za pelet, prostorije za pranje, sušenje i peglanje veša, radni prostor, prihvatna kuhinja, služba za održavanje, sanitarni čvorovi i prostor za skladištenje čistog veša.

U okviru prizemlja predviđenje su prostorije za četiri jaslene i vaspitne grupe, trpezarija, hol, trem, vetrobran, stepenište, prostor za prijem roditelja, zdravstveno odeljenje i sanitarni čvor.

Sprat vrtića posedovaće višenamenski prostor za zaposlene, didaktički materijal i literaturu, sobu za sastanke, osoblje i sekretara, hodnik, stepenišni prostor, ostavu i sanitarni čvor.

Ukupna neto površina sve tri etaže dostiže gotovo 820 kvadratnih metara. Glavni ulaz u vrtić biće sa južne strane, ali će pristup biti omogućen i sa severa odnosno iz ulice Druge proleterske brigade.

Objekat će biti građen po najsavremenijim standardima u ovoj oblasti, a kada se završi moći će da primi 115 ivanjičkih mališana.

О Аутору

Financ