Vesti Kultura

Proglas Nušićijade 2018

Deveta po redu obnovljena „NUŠIĆIJADA“ održaće se od 23. do 26. avgusta pod sloganom „Ko tebe jadom, ti njega Nušićijadom“.

Da program bude što bogatiji i raznovrsniji doprineće brojni umetnici, glumci, pevači, muzičari i drugi kulturni i javni radnici. Na ovaj način „Nušićijada“ se potvrđuje kao manifestacija visokog kulturnog nivoa i obećava veliku posetu građana iz čitave zemlje. Zbog toga se mi, kao domaćini, moramo spremiti da ih što bolje dočekamo.

Da bismo ostali verni svojoj tradiciji gostoprimstva, Odbor „Nušićijade 2018.“ poziva građane Ivanjice da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se posetioci što lepše i bolje osećali i zato nastavili da nas posećuju iz godine u godinu.

OMLADINO I GRAĐANI IVANJICE, obucite se u staru gradsku nošnju jer ćete time „Nušićijadi“ dati svečaniji izgled i dočarati „Nušićevo doba“. Izađite na ulice i ukrasite ih svojim prisustvom i svojim osmehom.

DOMAĆICE I DOMAĆINI, uredite svoje domove, terase i dvorišta. Ukrasite prozore cvećem da čitav grad dobije svečaniji izgled.

UGOSTITELJI, potrudite se da svojim uslugama, muzikom i ljubaznošću skrenete pažnju na sebe. Uklopite se u atmosferu festivala i ostanite u što lepšoj uspomeni našim posetiocima do iduće „Nušićijade“.

TRGOVCI, neka u vašim radnjama bude robe za svačiji džep. Uredite izloge jer će to privući veliki broj mušterija i doprineti boljoj dekoraciji grada.

GRAĐANI IVANJICE, ukažite posetiocima „Nušićijade“ gostoprimstvo i ljubaznost kako bi poneli što bolji utisak iz našeg grada i preneli sve najlepše onima koji je ove godine nisu posetili. Pokažite razumevanje i toleranciju. Ostavite brige kod kuće, izađite na korzo, posećujte koncerte, predstave, izložbe, kafane i uživajte do mile volje!

Sve vas posebno pozivamo da u petak 24. avgusta u 16:00 časova dođete na šaljivu fudbalsku utakmicu na stadion FK Javor, a onda u paradi zajedno prošetamo do scene „Okruglo pa na ćoše“, u centru grada, gde ćemo skupa otvoriti naš praznik humora i veselja.

Uključite se i učestvujte, jer ovo je vaš festival!

Organizacioni odbor „NUŠIĆIJADA-2018 – IVANJICA“

О Аутору

Financ