Vesti

Program “Mladi u prirodi“

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica ove godine po prvi put realizuje program „Mladi u prirodi“ koji je planiran Lokalnim akcionim planom za mlade opštine Ivanjica za 2018. godinu.

Program je namenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, a realizovaće se na planini Golija u novoizgrađenom „Omladinskom kampu“ na Dajićkom brdu i bližoj okolini.

Planirano je da program „Mladi u prirodi“ prođe 200 mladih opštine Ivanjica i to u 10 grupa po 20. Mladi će u okviru ovog programa pre svega imati priliku da se upoznaju sa planinom Golija kao parkom prirode, provedu vreme u prirodi, iskuse čari kampinga i učestvuju u mnogobrojnim aktivnostima u periodu od dva dana gde će imati priliku da steknu dosta znanja iz različitih oblasti.

Aktivnosti koje će biti realizovane u okviru dvodnevnog programa su: Upoznavanje sa planinom Golija kao parkom prirode, orijentacija u prirodi, pletenje spasilačkih i izviđačkih čvorova, pravljenje improvizovanih nosila, orijentiring takmičenje, logorska vatra, korišćenje šatora, vreće i podmetača, pravljenje improvizovanih skloništa, obuka iz prve pomoći.

Cilj ove aktivnosti je omogućiti mladima dodatne sadržaje za razvoj kapaciteta u oblasti bezbednosti, zaštite životne sredine i ponašanja mladih u prirodi, konkretno u Parku prirode Golija.

Aktivnosti će, uglavnom, biti realizovane vikendom koje će voditi sertifikovani omladinski radnici i licencirani treneri u odgovarajućim oblastima.

О Аутору

Financ