Vesti

Prvi dan obeležavanja Dana opštine počeo školskim programom, podređenim promovisanju humanih vrednosti, solidarnosti i prijateljstva!

U velikoj sali Doma kulture, uz veliki broj učenika, nastavnika, roditelja, direktora škola, predstavnika sveštenstva, predstavnika lokalne smouprave i građana, održan je školski program povodom obeležavanja Dana opštine Ivanjica. Program je počeo dodelom nagrada, učenicima nagrađenim na Konkursu za najlepšu dečiju pesmu 2018, u organizaciji Doma kulture i na likovnom konkursu na temu „Ne treba proći treba pomoći“ u organizaciji opštine Ivanjica. Nagrađenoj deci nagrade je dodelio predsednik opštine, Zoran Lazović, koji  je svakodnevno uključen u sva dešavanja vezana za naše najmlađe kako u gradskim  tako i u seoskim sredinama.

U kulturno – umetničkom programu predstavili su se: učenica prvog razreda  OŠ „Kirilo Savić“, Teodora Stevanović uz pratnju hora,muzičkom numerom „Kiša pade dole na livade“ ,dramskim komadom „Moje srce meni kaže“, učenici  IV/1 OŠ „Kirilo Savić“ u saradnji sa Crvenim krstom Ivanjica, za koji su scenario napisale profesorka Svetlana Perović i učiteljica Slavica Bojović a komad realuzuje Crveni krst od 2007 u saradnji sa školama. Muzičkom numerom „Livadsko zvonce“ predstavili su se učenici iz Kirila Savića: Aleksandra Bojović, Marija Vuković, Filip Lišanin i Nevena Vulović koje je spremala profesorka  Anita Pešić Ivković.

Školski program obeležavanja Dana opštine završen je predstavom, „ Put oko sveta“ koju su pripremili učenici od 1. do 8. razreda OŠ „Sreten Lazarević“ iz Prilika a  scenario za predstavu pisala je profesorka Verica Kostić, nastavnik srpskog jezika i književnisti iz ove škole. „Put oko sveta“ je edukativno-zabavni komad sa pevanjem u kojem su objedinjena znanja iz različitih oblasti. U predstavi je učestvovalo 100 učenika, od 1. do 8. razreda priličke škole, članova dramske družine i hora.

Obeležavanje Dana opštine Ivanjica  nastavlja se sutra svečanom sednicom, dodelom junskih nagrada i prigodnim kulturno-umetničkim programom.

О Аутору

Financ