Vesti

Realizovan sajam obrazovanja u Ivanjici

Kancelariji za mlade opštine Ivanjica, Opštini Ivanjica od strane Ministarstva omladine i sporta RS, na konkursu za JLS, odobren je projekat pod nazivom „Unapređenje rada Karijernog centra za usmeravanje i zapošaljavanje mladih opštine Ivanjica“.
Na osnovu sprovedene Analize potreba nezaposlenih mladih opštine Ivanjica i potreba tržišta rada koja je deo aktivnosti na ovom projektu, došlo se, između ostalog, do rezultata koji određuju potrebe poslodavaca za određenim obrazovnim kadrovima za naredni period poslovanja u skladu sa strateškim razvojem njihovih kompanija, preduzeća, institucija, firmi, zanatskih radnji.
U skladu sa rezultatima pomenute Analize, organizovan je Sajam obrazovanja, čiji je osnovni cilj promocija daljeg školovanja i usmeravanja ka profilima budućih zaposlenih koji nedostaju ivanjičkim poslodavcima, što ima za krajnji cilj veću zaposlenost mladih. Sajam je organizovan 26.11.2019. godine sa početkom u 11 časova u Holu doma kulture/Klubu za mlade opštine Ivanjica gde je svoje programe predstavilo 10 srednjih, visokih škola i fakulteta. 
Sajam je posetio i veliki broj učenika srednjih i osnovnih škola, kao i predstavnici poslodavaca iz privatnog i javnog sektora koji su u drugom delu ovog događaja prisustvovali okruglom stolu na temu „Školovanje kadrova potrebnih ivanjičkim poslodavcima (Učesnici: predstavnici škola, fakulteta, poslodavci)“.

О Аутору

Financ