Vesti

Selaković otvorio put koji spaja opštine Ivanjica i Nova Varoš

Povodom obeležavanja 142. godine Javorskog rata, generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, u prisustvu zvaničnika opštine Ivanjica i Nova Varoš i organizacije Stara Raška, svečano je presekao vrpcu na otvaranju 3,3km asfaltnog puta između ove dve opštine.

Pokrovitelj ove važne investicije vredne 30 miliona dinara je Vlada Republike Srbije.

  • „Važno je da nas okuplja ljubav prema precima, slobodi i sećanja na njihova velika dela. Ali je važno da i ta okupljanja obeležavamo onim što je značajno za sadašnjost i budućnost. Danas je otvoren ovaj značajan put koji spaja opštinu Ivanjicu i Novu Varoš, a o njegovom važnosti najbolje mogu govoriti ljudi koji žive u ovim krajevima. 142. godine nakon bitke na Kalipolju i početka Prvog srpsko-turskog rata, ovo je pravi način da obeležavamo godišnjicu i dobro bi bilo da je pre nas, svaki put na ovaj dan nešto veliko rađeno u ovom kraju. “ rekao je Nikola Selaković.

Predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srbije što je prepoznala značaj ulaganja u ovaj kraj i istakao da je ovaj put od vitalne važnosti za meštane Ivanjice i Nove Varoši, ali i povezivanje dva okruga, Moravičkog i Zlatiborskog.

Više nemamo apsolutno nikavih međa između ovih opština, istakao je predsednik Nove Varoši Vasiljević Radosav i dodao da će spajanjem puta koji vodi kroz selo Ljepojeviće poljoprivreda i turizam ovog kraja dobiti na značaju.

Predstavnici Vlade Republike Srbije, vojske, organizacije Stare Raške, Ivanjice i Nove Varoši položili su vence na spomen obeležjima na Kalipolju i Javoru.

О Аутору

Financ