Vesti

Tehnička škola u Ivanjici dobila je specijalizovani kabinet za drvnu struku

Tehnička škola u Ivanjici dobila je specijalizovani kabinet za drvnu struku.

Lepo i korisno spojile su kompanija Matis koja želi da ulaže u obrazovanje u rodnoj Ivanjici i Tehnička škola koja se maksimalno trudi da podstakne što veći broj dece da se u budućnosti bave dizajnom i enterijerom nameštaja.

Opremu za kabinet donirala je kompanija Matis. Osim nameštaja koji standardno ulazi u sastav svakog školskog kabineta, učenici drvnog smera su dobili kompletan enterijer koji približava realnu sliku onoga što se dešava u proizvodnji. Direktorka Mirjana Nenadić je u društvu Dragomira Lazovića, vlasnika kompanije Matis, svečano otvorila kabinet i istakla da je važno za ovu vaspitno obrazovnu ustanovu da sarađuje sa pomenutom kompanijom.

Dragomir Lazović poručuje da svako ko nosi Ivanjicu u srcu mora težiti da učini neki human gest za dobrobit lokalne zajednice, poput ovog.

U kompaniji Matis u sklopu prakse učenici mogu da stiču znanja koja se ne tiču nastavnog programa.

Gest Dragomira Lazovića mogao bi da posluži kao primer i ugostiteljima da pomognu u opremanju kabineta za kuvarstvo, kao i vlasnicima ivanjičkih šivara da pomognu unapređenju tekstilne struke. Ovakvim humanim aktivnostima bi se poboljšala stručna praksa učenika Tehničke škole, što je od izuzetnog značaja, jer za dobrog stručnjaka, osim znanje koje pruža nastavni kadar, neophodna je i kvalitetna praksa.

О Аутору

Financ