Vesti

U Domu kulture pozorišni humoristički komad „NUŠIĆEV OPTIMALAN BROJ“

UTORAK 12.DECEMBAR U 20 ČASOVA

PLAVA SALA DOM KULTURE

POZORIŠNI HUMORISTIČKI KOMAD

„NUŠIĆEV OPTIMALAN BROJ“

Koprodukcija Šabačkog i Trebinjskog pozorišta.

Glumačka elipa: Ivan Tomašević, Željko Milošević i  Aneta Tomašević

     Polazeći od pretpostavke „Nušić za sva vremena“ komedija govori o tome da li je pisac za sva vremena ili smo mi ostali zarobljeni za sva vremena. Ništa nismo naučili…ostali smo isti, sa istim manama od vremena Nušića pa sve do danas.

     „Na početku komedije Nušića zatičemo pred nervnim slomom. Danas kada se svi deklarativno zalažu za prava svega i svačega…hteli smo da vidimo kako bi se Nušić danas izborio sa narušenim pravima svojih likova: Antigona i Savke iz Gospođe ministarke, Mice iz Vlasti, Jerotija iz Sumnjivog lica, Živke ministarke.. I kako bi oni imali povratno dejstvo na svog pisca- Nušića“…

   Nušić, u komediji zbog svih ovih modernih dešavanja, traži pomoć psihijatra ali se ispostavlja da je ovaj luđi od njegovih likova…jer je vreme u kome živimo verovatno luđe od onog u kome je Nušić živeo.

     U komediji „NUŠIĆEV OPTIMALAN BROJ“ glumačka ekipa se poigrava žanrovima iz Nušićevih komada navodeći publiku na smeh. Ali čim se malo dublje začeprka mogu se otkriti  i poruke i komentari naše današnjice sa svim tipovima koje srećemo kod predstavnika institucija ali i malih, na prvi pogled, beznačajnih ljudi.

…BAŠ KAO KOD NUŠIĆA…

Dođite da se nasmejemo i opustimo!

О Аутору

Financ