Aktuelnosti Vesti

Unapređeni kapaciteti komunalnog preduzeća za pružanje efikasnije usluge građanima u Opštini Ivanjica

U sredu, 28. februara 2024. godine, u Opštini Ivanjica organizovan je događaj “Primopredaja kontejnera i specijalizovanog vozila preduzeću Javno komunlano preduzeće “Ivanjica” od strane Opštine Ivanjica“ u okviru projekta „Čista zajednica za održivo okruženje i prirodu – ČISTO“.


Sa ciljem doprinosa zaštiti životne sredine u lokalnoj zajednici, opština Ivanjica je dodatno opremila postojeću infrastrukturu nabavkom 7 podzemnih kontejnera za odlaganje komunalnog otpada. U okviru projekta nabavljeno je i specijalizovano vozilo u vrednosti od 90.500 evra za potrebe JKP “Ivanjica”. Nabavku vozila je su-finansirala Opština Ivanjica u iznosu od 5.159.000,00 RSD.


Predsednik Opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, je komunalnu opremu nabavljenu kroz projekat zvanično uručio direktoru preduzeća JKP “Ivanjica”, Aleksandru Mitroviću, kako bi se povećali tehnički kapaciteti i značajno unapredio njihov rad. G-din Mitrović je izrazio zahvalnost i naglasio značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu jer njegova realizacije doprinosi pružanju efikasnijih javnih usluga građanima.


Projekat realizuju Opština Gusinje (CG) i Opština Ivanjica (SRB) a sufinansira Evropska unija u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II) kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020. Ugovor za sufinansiranje sredstvima Evropske unije potpisan je sa Ministarstvom finansija Republike Srbije – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.
Realizacija projekta je počela 24. decembra 2022. godine i trajaće dve godine, do 23. decembra 2024. Ukupna vrednost projekta je 389.635 evra, od čega je doprinos Evropske unije 330.800 evra.

О Аутору

WEB MASTER