Vesti Kultura

“VILINSKA ZAVRZLAMA” najnoviji mini mjuzikl za decu i detinjaste

“VILINSKA ZAVRZLAMA” – NAJNOVIJI MINI MJUZIKL ZA DECU I DETINJASTE
ČETVRTAK 27.APRIL U 11 I 12 ČASOVA
VELIKA SALA DOMA KULTURE
Princ Milovan i Princeza Ana su, kao i većina današnje dece, vrlo upućeni i zainteresovani za modernu tehnologiju ( igrice, telefoni, tableti..) i kada, u jednom trenu, ostanu bez toga, pokušavaju da se zabave ali konstatuju da su im sve standardne igre – dosadne. Pojavljuje se Kuvarica Mica koja želi da ih raspoloži pričanjem priče, ali njena Crvenkapica je Žutokapica, baka živi u soliteru, Vuk je bakin kum, tj. Mica zna da pravi kolače i priča recepte ali ne i bajke. Princ i princeza, traže da dodje njihova Dadilja Dada, medjutim, Dade nema. Sve su pretražili ali su našli samo jednu njenu papuču. Pomoću Mice kuvarice, oni kreću na neverovatno putovanje u potragu za njom, putem mašte.
Na tom putu, dobiju mapu od Vile Maštojle, pomoću koje prelaze more i kopno.
U svetu mašte, sreću Mornara Miku, maštovitog i zabavnog tipa, kao i njegovog kopnenog prijatelja, ozbiljnog, Kapetana Peru, zatim strašnog Lazu Cara oluje, koji će im zadavati “teške” matematičke zadatke, Aždajicu Žderavicu, Crvenkapicu koja će im ispričati pravu verziju priče o sebi.
Da li će Mornar Mika uspeti da ih preveze u papirnom čamcu preko mora?
Da li će Kapetan Pera, uz pomoć Ane i Milovana, uspeti da se nasmeje?
Da li je Aždajica Žderavica strašna, kako je svi zamišljaju, ili je ipak nežna?
Da li će im trebati pomoć dece na tom putu?
Da li je celu zavrzlamu smislila Dadilja Dada, da bi ih potakla na maštanje?
Kroz ovu neverovatnu avanturu bićete nošeni na krilima mašte, muzike, ljubavi i dečije razigranosti svih aktera.
Igraju:
Kuvarica Mica: Monika Romić
Vila Maštojla: Slavica Ljuji
Princ Milovan: Nikola Ugrinović
Princeza Ana: Jovana Mladenović
Dadilja Dada, Mornar Mika, Kapetan Pera: Uroš Milojević
Glasovi iz offa:
Laza Car oluje
Aždajica Žderavica
Crvenkapica
Beatboxer: Filip Marković
Tekst: Slavica Ljujić i Monika Romić
Muzika: Dejan Pejovic – Peja
Koreografija: Slavica Ljujić i Monika Romić
Režija, kostim i scena: Monika Romić
Reč autora:
Edukacija: Predstava “Vilinska zavrzlama” je nastala kao jedna moderna bajka, sa detaljima koje deca prepoznaju iz svog okruženja. Upotrebili smo maštu kao glavnu pokretačku energiju dece, tj. ovom predstavom ih podstičemo da i sami budu kreativni i maštoviti – samim tim nema scenografije u predstavi. Takodje, predstava je izuzetno edukativna. Finim instrumentima, smo se bavili motivisanjem dece da upoznaju sebe kao i da prepoznaju svoje kvalitete i talente, bavili smo se dečijim strahovima i kako da ih prevaziđu. Takođe, približavamo deci važnost učenja kroz život i ističemo sestrinsko bratsku ljubav,kao i to da kada smo složni, tada smo i jaki – ” Zajedno smo i lepši i jači!

Interakcija: Kroz komunikaciju glumaca i dece – predstava je izuzetno interkativna, deca učestvuju, pomažu da naši glumci pređu kopno, more, računaju sa glumcima postavljene zadatke, prave im “vetar u ledja’ i uključeni su u mnoga druga rešenja.

О Аутору

Financ