Вести Култура

37. година успешног рада КУД-а Дома Културе

Фолклорни ансамбл Дома културе, под руководством кореографа Гордане Спасовић, обележио је сјајним концертом 37 година постојања. Овај значајан јубилеј за ивањички фолклор улепшали су гости концерта, ансамбл ’’Разиграно коло’’ из Пожеге и КУД Фабрике резног алата из Чачка.

На сцени су се сменивале кореографије од Шумадије до југа Србије, гости су оживели атмосферу нишких и гњиланских фолклорних мотива, а финиш концерта припао је дамама (рекреативна група) које су блистале у извођењу кореографије под називом ’’Коло књаза Милоша’’. Наравно најјачи аплауз добили су најмлађи играчи, права визуелна атракција на сцени.

 

Кореограф, Гордана Спасовић, захвалила се колегама из Пожеге и Чачка што су улепшали родјендански концерт КУД-а Дома културе.

Надам се да сте уживали у вечерашњем наступу. Имали смо доста младих на сцени, што је добро, јер они ће убрзо стасати у сјајне играче на које ћемо сви бити поносни. Искористила бих ову прилику да се захвалим свима који у нас верују и подржавају нас, трудићемо се да будемо бољи и никако нећемо одступати од квалитета по коме смо препознатљиви у Србији и шире претходних 37 година.-рекла је Гордана Спасовић.

У духу добре забаве и брзих ритмова играчи су се од публике опростили уз чувени ’’Вртлог’’, Дејана Петровића. На сцену су ову кореографију донели у препознатљивом, занимљивом  стилу који КУД Дома културе брижљиво негује дугих 37. година.

 

Извор: ИНФОЛИГА

О Аутору

Financ