Вести

ЕУ и Швајцарска финансирају реконстрокцију водовода у Ивањици

Данас су званично почели радови на реконструкцији дела магистралног цевовода на потезу Лучка Река – Јавор, за које су Европска унија и Влада Швајцарске преко развојног програма Европски ПРОГРЕС определиле 100.000 евра.

Радови подразумевају замену азбестних цеви у дужини од 1.130 метара, од црњевског моста до фабрике “Шпик – Фантони”, чиме ће се решити највећи проблем у снабдевању водом у ивањичкој општини јер ће се модернизацијом старог водовода изграђеног 1973. године унапредити квалитет комуналних услуга као и живота локалног становништва.НСТРУКЦИЈУ ВОДОВОДА У ИВАЊИЦИ

  • „Овим пројектом ћемо значајно смањити губитке које сада имамо на дистрибутивној мрежи, а становништво ће имати стабилно снабдевање квалитетном водом, док током летњих месеци више неће бити несташице”, рекао је председник општине Ивањица Зоран Лазовић.

Он је нагласио да ће се реконструкцијом главног цевовода спречити и пуцање цеви, па ће се у значајној мери смањити трошкови одржавања система.

Како се наводи у саопштењу Европског ПРОГРЕС-а, радове изводи грађевинско предузеће “Гранит плус” из Севојна, изабрано у поступку јавне набавке који је расписала општина Ивањица. Завршетак посла би према плану требало очекивати у року од три месеца.

Активности Европског ПРОГРЕС-а, програма који доприноси одрживом развоју јужне и југозападне Србије, Европска унија и Влада Швајцарске подржавају са укупно 24,46 милиона евра. Програм има за циљ да ојача локалну администрацију, створи повољније окружење за развој инфраструктуре и привреде као и побољшање спровођења политика у области социјалне инклузије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

О Аутору

Financ