Вести

Програм “Млади у природи“

Локална Канцеларија за младе општине Ивањица ове године по први пут реализује програм „Млади у природи“ који је планиран Локалним акционим планом за младе општине Ивањица за 2018. годину.

Програм је намењен ученицима 7. и 8. разреда основних школа, а реализоваће се на планини Голија у новоизграђеном „Омладинском кампу“ на Дајићком брду и ближој околини.

Планирано је да програм „Млади у природи“ прође 200 младих општине Ивањица и то у 10 група по 20. Млади ће у оквиру овог програма пре свега имати прилику да се упознају са планином Голија као парком природе, проведу време у природи, искусе чари кампинга и учествују у многобројним активностима у периоду од два дана где ће имати прилику да стекну доста знања из различитих области.

Активности које ће бити реализоване у оквиру дводневног програма су: Упознавање са планином Голија као парком природе, оријентација у природи, плетење спасилачких и извиђачких чворова, прављење импровизованих носила, оријентиринг такмичење, логорска ватра, коришћење шатора, вреће и подметача, прављење импровизованих склоништа, обука из прве помоћи.

Циљ ове активности је омогућити младима додатне садржаје за развој капацитета у области безбедности, заштите животне средине и понашања младих у природи, конкретно у Парку природе Голија.

Активности ће, углавном, бити реализоване викендом које ће водити сертификовани омладински радници и лиценцирани тренери у одговарајућим областима.

О Аутору

Financ