Vesti

Odbornici SO Ivanjica učestvovali u projektu “Osnaživanje žena u odlučivanju kroz aktivno angažovanje u lokalnim ženskim mrežama“

Projektu “Osnaživanje žena u odlučivanju kroz aktivno angažovanje u lokalnim ženskim mrežama“ aktivno su učestvovali odbornici SO Ivanjica prof. ekonomije Vinka Ivanović i inženjer tehnike i informatike Mitrović Aleksandar. Projekat sprovodi Agencija UN uz finansijsku podršku EU i Vlade Švajcarske kroz program Evropski Progres. Projekat za odbornike i odbornice održan je 27. i 28. februara 2017. godine. U projekat su bili uključeni odbornici iz 36 opština. Odbornici su uzeli aktivno učešće u projektu i prezentovanju svoje opštine.

Odbornice i odbornici iz jugoistočne i jugozapadne Srbije i narodne poslanice, članice nacionalne Ženske parlamentarne mreže, okupili su se u Nišu kako bi  debatovali i stekli nova znanja o rodnoj ravnopravnosti na lokalu i njihovoj ulozi u sprovođenju istih.
Učesnicama i učesnicima skupa, pored predstavnica UN Women Serbia i Evropskog PROGRESa, obratile su se i predstavnice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i narodna poslanica Narodna Skupština Republike Srbije.

О Аутору

Financ