Vesti

Realizovana radionica aviomodelarstva – Škola aviomodelarstva

Lokalna Kancelarija za mlade opštine Ivanjica realizovala je trodnevnu  radionicu u okviru „Škole aviomodelarstva“ u „Omladinskom kampu“ na Dajićkom brdu  koja je planirana Lokalnim akcionim planom za mlade u periodu od (28-30).05.2020. godine.

Tokom ova tri dana mladi koji su se prijavili za učešće  imali su priliku da se upoznaju sa određenim  maketama aviona na benzinski pogon koje pravi naš sugrađanin Savo Milutinović iz Osonice uz čiju pomoć su i sastavljali jedan model – „Piper Cub J3“. Sam proces izrade jednog ovakvog aviona traje i do par meseci tako da svi mladi koji žele da se uključe u dalju izradu mogu se prijaviti.

Pored toga svi učesnici su se oprobali u vožnji ovih modela koristeći “ Realflight RC Simulator“ koji realno simulira upravljanje ovim modelima putem RC upravljača. Ovaj simulator koristi se za vežbu pre nego što se dođe u dodir sa upravljanjem pravim modelima RC aviona na benzinski pogon.

 Aktivnost je realizovana u skladu sa merama koje su propisane od strane Vlade Republike Srbije i naredbe Ministarstva zdravlja na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

U narednom periodu biće realizovano još nekoliko škola za mlade i to:

-Škola muzike (akustične gitare);

-Škola glume;

-Škola računara (3D štampači i štampanje);

-Škola plesa (fintes ples);

Pozivamo sve zainteresovane mlade da se prijave za učešće na pomenutim školama putem mejla kzm.ivanjica@hotmail.com, prijavom na FB stranici https://www.facebook.com/Mladi-Ivanjice-Kancelarija-za-mlade-191880546607/, na broj telefona 032/665-414, ili lično u prostorijama kancelarije radnim danima od 08-15 časova.

Broj učesnika škola je ograničen i poziv traje do popunjavanja slobodnih mesta. Učešće na školama je kao i uvek besplatno.

О Аутору

Financ